Tilasuunnittelu on aina osa palveluamme

Tallberg palvelee asiakkaitaan kattavalla konseptilla. Lähtökohtana on vaivaton ja sujuva toimitilaratkaisu, minkä vuoksi vuokrauspalveluun kuuluu aina myös tilojen suunnittelupalvelu.

– Vuokrauspalveluumme kuuluu tilan käytettävyyden varmistaminen ja mahdolliset rakenteelliset muutostyöt suunnittelusta toteutukseen. Vuokralaisen kanssa käydyn keskustelun pohjalta sisustussuunnittelijamme ehdottavat asiakkaalle lisäksi muutamia väri- ja materiaalivaihtoehtoja seiniin ja lattiaan, kertoo asiakkuusjohtaja Jouni Nylund.

Toiminnallisuus ohjaa sisustussuunnittelua

Tilojen suunnittelu alkaa aina selvittämällä tilaajan kanssa, miten yrityksessä tehdään töitä ja miten tilaa haluttaisiin käyttää. Keskustelu on käytännönläheistä ja asiakkaalle etsitään heille ominaista ratkaisua.

Tallbergin uudessa konseptissa sisustussuunnittelijat astuvat kuvaan aikaisessa vaiheessa suunnittelemaan kohteen pintamateriaaleja ja sen myötä väriehdotuksia. Siten voidaan miettiä myös ratkaisuja tilan toiminnallisuuteen ja käyttöön, ja kommentoida arkkitehdin piirustuksia ja tehdä niihin muutoksia asiakkaan kanssa käydyn keskustelun pohjalta.

Suunnitelijat tarjoavat myös Tallbergin konseptin ulkopuolista sisustussuunnittelun palvelua, joka mahdollistaa suunnitelmat kalusteiden sijoittelusta tarkkoihin kaluste-ehdotuksiin.

– Tavoitteenamme on tehdä asiakkaalle houkuttelevat olosuhteet, sovitussa budjetissa ja aikataulussa. Ratkaisuissa yrityksen tarpeet ja tavoitteet ohjaavat meitä, kertovat sisustussuunnittelijat Milla Tallberg ja Anna Vuorela. He ovat muun muassa Kappelitie 6:n ja Sinikalliotie 7:n julkisten tilojen, toimistohotellin ja joidenkin yritystilojen sisustussuunnittelun tekijät.

– Yrityksissä ollaan kovin usein kiireisiä muuton yhteydessä. Haluamme omalla työllämme säästää asiakkaan sujuvan ja inspiroivan tilankäytön suunnitteluun kuluvaa aikaa, kertoo Anna Vuorela.

Tämän hetken trendeistä

Materiaalivalinnoissa puhutaan yhä useammin siitä, mikä on käytännöllistä ja kestävää. Tällä hetkellä toimitiloissa ja kodeissa näkyvä suuntaus on luoda kotoisuutta, luonnonläheisyyttä ja lämpöä hyödyntämällä muun muassa puuta, rottinkia ja bambua.

Valaistus on keino ilmaista asioita: valo luo tunnelmaa ja sen avulla voi viestiä ja ohjata. Valo vaikuttaa meihin kaikkiin, vaikka emme useinkaan kiinnitä siihen huomiota.

– Voi vaikka vertailla kahta myymälää, joista toisessa valaistuksen avustuksella ohjataan katsomaan tuotteita ja kulkemaan myymälässä ja toisessa on vain yleisvaloa: tällöin voidaan lähes poikkeuksetta todeta, että liiketila, jossa on toimintaan sopivat valaistusolosuhteet, on houkuttelevampi sekä työntekijöille että asiakkaille, Milla Tallberg opastaa.

Työn ergonomia näkyy hyvänä muotoiluna ja liikkumaan kannustavina työympäristöinä.

– Työpöydät nousevat ja laskevat, ja päivän aikana voi vaihtaa työasentoa helposti. Päivään saa myös lisäaskelia, kun esimerkiksi tulostimia ei enää sijoitetakaan omalle pöydälle, vaan kävellään pieni matka sen luokse. Hyvä niin, sillä työelämän terveyden tutkimukset osoittavat istumisen olevan yksi työelämän vaarallisimmista tekijöistä, Milla kommentoi.

Elämme värien vastareaktion aikaa

Muita trendejä vuonna 2020 ovat kotimaisuus ja lähituotetut materiaalit ja kalusteet. Värejä käytetään nyt rohkeasti, 2000-luvun valkoisuus on kuin väriviuhkalla pois pyyhkäisty.

– Eletään vastareaktion aikaa. On kuitenkin hyvä havaita, että nytkään ei kannata sanoa jyrkkää ei-sanaa millekään suuntaukselle, sillä kohta et ehkä ajattelekaan niin jyrkästi. Sisustamisessa kannattaa kuunnella itseään, pohtia tilan käytön tarpeita ja sitten poimia itselle oikeat ratkaisut – toimistossa ja kotona, Anna Vuorela vinkkaa.

Ekologisuus, kierrätys ja huolto – pitkän käyttöiän salaisuudet

Samaan hengenvetoon voidaan sanoa, että nyt haluamme säästää ympäristöä – säästeliäisyys näkyy käytännöllisinä ja kestävinä ratkaisuina. Kierrätys on trendinä vahva.

– Me pyrimme aina ottamaan huomioon, mitä voitaisiin hyödyntää nykyisistä huonekaluista tai sisustamiseen tarvittavista muista tuotteista. Lisäksi käytämme mielellämme myös muista tiloista löytyviä tuotteita, pesualtaista lasiseiniin, Milla Tallberg sanoo.

On kuitenkin aina myös arvioitava, mikä on ekologisuuden mittari: ei kalusteitakaan kannata välttämättä kierrättää, jos niiden korjaaminen tai uusiokäsittely tekee niistä epäekologisen. Molemmat naiset muistuttavat myös siitä, että puhtaus, huolto ja ylläpito pidentävät aina tuotteiden käyttöikää.

Milla Tallberg ja Anna Vuorela Tallbergin tiimissä

Milla Tallberg sekä Anna Vuorela ovat opiskelleet sisustussuunnittelijan tutkinnon Helsinki Design School’ssa ja tätä kautta he myös päätyivät ammatilliseen yhteistyöhön. Molemmilta löytyy tämän lisäksi muita visuaalisen alan tutkintoja sekä työkokemusta. Esimerkkejä heidän tekemistään töistä:

Mitä kaikkea kaunista löytyikään – muutostyön tuloksia

Kappelitie 6
Kappelitie 6:n vastaanottoaula on noin 9 metriä korkea näyttävä tila, mutta ajan myötä eri tarkoituksiin tehdyt ratkaisut eivät enää toimineet. Aula oli hieman kömpelö eikä tilan potentiaali päässyt esille.

Kun aula uudistettiin, haluttiin päästää valoa sisään laajoista ikkunapinnoista ja koko tilan toiminnallisuutta mietittiin uudestaan. Vastaanottotiski ympäristöineen tehtiin vieraanvaraiseksi ja sen yläpuolelle tuotiin valokyltti ohjaamaan sisään tulevia.

Halusimme korostaa talon kaunista, ehkä vähän vähälle huomiolle jäänyttä arkkitehtuuria. Kiinnitimme huomiota muun muassa tilan muotoon, hienoon yhteneväiseen isoon lattiapintaan. Koska lattia on voimakas, valitsimme neutraalit värit kalusteisiin ja tekstiileihin. Mielestämme onnistuimme tässä työssä hyvin ja asiakkaat ovat kokeneet aulan miellyttävänä.

Tutustu Kappelitie 6:een

Sinikalliontie 7
Sinikalliontie 7:n yritystalossa uudistettiin vuonna 2019 aulatilat ja kiinteistön yleisten tilojen pinnat siistittiin, värit muotoiltiin tähän päivään ja tilat tehtiin houkuttelevimmiksi.

Aulatilasta kaadettiin seinä, jolloin entisestä postihuoneesta saatiin lisää tilaa aulaan. Aulaan sijoitettiin istuinryhmä, penkkejä ja tuoleja, joten siellä voi halutessaan tehdä töitä, tarjolla on USB-, sähköpistokkeet.

Sinikalliontien aulassa arvokasta on Kappelitien tapaan luonnonvalo, joka laskeutuu tilaan viistekattoikkunan kautta. Tämän lisäksi aulassa oli trendikkäitä pintoja ”piilossa”: kaunis marmorilattia pestiin ja vahattiin uudestaan. Messinkiovet puhdistettiin erityisen tarkkaan ja saman koki tilan ”unohtunut”, kaunis tammipaneeliseinämä.

Aulan seinät, samoin kuin kiinteistön muutkin julkisten tilojen seinät maalattiin. Aulan seiniin kiinnitettiin väreihin sopivat akustiikkataulut ja tilaan tuotiin taidetta: Taidemaalariliitosta hankitut taulut ostettiin lopulta vakinaisesti aulaan. Viihtyisyyttä lisättiin tunnelmaan sopivalla valaistuksella ja pienillä sisustuksen yksityiskohdilla.

Tutustu Sinikalliontie 7

Lisätietoja Tallbergin toimitilaratkaisuista
Jouni Nylund 0400 308 442 tai jouni.nylund@tallberg.fi

Lisätietoja sisustussuunnittelusta
Sisustussuunnittelija Anna Vuorela, Innelabb Oy Ab, acvuorela@gmail.com. p. 040 3100 002 Insta @innelabb

Sisustussuunnittelija Milla Tallberg, milla.tallberg@gmail.com, p. 040 5774 202

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kappelikujan kiinteistössä tapahtuu